Rendkívüli testületi ülések júliusban

2018.08.09.

Rendkívüli ülések / Ingatlaneladásokról is döntöttek

A képviselő-testület július 17-én és július 26-án is tartott rendkívüli ülést, amelyek során egyebek mellett ingatlaneladásokról döntöttek és több közbeszerzési eljárásban is győztest hirdettek.

A július 17-i ülésen döntés született a zarándok turizmus fejlesztésével kapcsolatban. Eszerint a város, mint a Mária Út Egyesület tagja, az egyesület javaslatára kezdeményezi a kormánynál, hogy a zarándok turizmus fejlesztésére külön programot valósítson meg.

Jóváhagyták a város településképi arculati kézikönyvét és elfogadták a város településképi rendeletét, valamint módosították a helyi építési szabályzatot. Minderre a törvényi előírások alapján volt szükség.

Együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Nemzeti Sportközpontokkal (NSK), a Nemzeti Szabadidős–Egészség Sportpark Program keretében a gimnázium mögötti területen kialakítandó sportpark beruházással kapcsolatban. Konkrétan a sportpark kialakítását az NSK végzi majd, de a szükséges egyéb munkák költségét a városnak kell állnia, ahogy a létesítmény fenntartását is.

Használaton kívüli önkormányzati ingatlanok értékesítéséről is döntést hozott a testület. Mint azt korábban megírtuk, erre azért van szükség, mert az uniós támogatású nagyberuházásokat – az időközben bekövetkezett nagyfokú építőipari fellendülés miatti munkaerő- és anyagárak erőteljes növekedése okán – a tervezettnél jóval drágábban lehet csak elvégezni. A pályázaton elnyert összegek így nem elegendőek a projektek megvalósítására, ezért kell új forrást bevonni.
Az önkormányzat balatonfenyvesi nyaralójának értékesítéséről már korábban megszületett a döntés. Most további tíz olyan ingatlan eladásáról döntöttek, amelyek közvetlenül értékesíthetőek, azaz eladásukhoz nincs szükség helyi jogszabályok módosítására. Az „azonnal” értékesíthető ingatlanok között építési telkek és lakások is vannak, de a legnagyobb értékű ingatlan a régi művelődési ház, ezt pályázat útján kell értékesíteni. (A pályázati felhívás keretes anyagunkban olvasható.)
Az értékbecslés alapján a 11 ingatlan forgalmi értéke együttesen valamivel több, mint 150 millió forint.

Két korábbi pályázattal kapcsolatos döntését is módosította a testület. Két TOP-projekt esetében a közbeszerzési eljárás eredményéről szóló határozatban adminisztrációs hiba miatt csak a nettó árak szerepeltek, a bruttó nem. Ezt most pótolták.

Két játszótér kialakításának megtervezésére szerződést kíván kötni az önkormányzat a „Tolnai kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése” című pályázat (CLLD) keretében. A tervezőt meghívásos eljárás során választják ki, az eljárást a gazdasági bizottság fogja lebonyolítani.

Ingatlanbérleti szerződést köt az önkormányzat és a polgármesteri hivatal a Nők a családban és a munkahelyen című pályázati kiírás megvalósítása érdekében. Ez alapján a tolnai Család- és KarrierPont (CSAKPONT) a Hősök tere 1/A alatti helyiségben kap helyet, a CSAKPONT működésének idejére, 2021. január közepéig.

Egy új kérelem érkezett szennyvízcsatorna közműfejlesztési díjának megállapítására, a Fém utcából. A testület a helyi jogszabálynak megfelelően 120 ezer forintban állapította meg a hozzájárulást.

A július 26-i ülésen döntöttek a Tolna-Fadd-Dombori kerékpárút-projekt kapcsán a marketingszerződés módosításáról. Erre a tevékenységre a pályázat költségvetésének 1-3 százaléka fordítható. Mivel a korábban megkötött szerződésben ez az összeg nem érte el az 1%-ot, ezért módosítottak: a korábbinál valamivel több reklámanyagot (összehajtható térképet) rendelnek, így a költség már eléri az 1%-ot, és el lehet számolni a pályázatban.

Az EFOP-1.5.2 kódszámú pályázat megvalósításához szükséges anyagokat a meghívásos eljárás során a legolcsóbb, bruttó 1,798 millió forintos árajánlatot adó kaposvári Mega-Papír 2004 Kft. szerezheti be. Erről is döntött a testület.

Döntések születtek az EFOP Humán szolgáltatások fejlesztési térségi szemléletben elnevezésű pályázathoz kapcsolódó közbeszerzési eljárások eredményéről is. Mind a négy részajánlati körben (nyári gyermekelhelyezés Tolnán, rendezvények szervezése, kiadványok elkészítése, térségi és közösségi buszszolgáltatás biztosítása) a tolnai Alimentál 91 Rendezvényszervező Kft. adta a legjobb ajánlatot, sorrendben nettó 5,055 millió, 8,388 millió, 5,155 millió, illetve 2,38 millió forint összegben, így ez a cég végezheti el a munkát.

A tolnai Duna-part rendezését, illetve a volt laktanyában játszóház kialakítását célzó pályázatokkal összefüggő ún. soft tevékenységek ellátására is meghívásos eljárást írtak ki. A legalacsonyabb árat ezek során is az Alimentál Kft. adta, egyaránt bruttó 3,81-3,81 millió forint összegben, így ezeket a szolgáltatásokat is ez a cég láthatja el.

 

Önkormányzat
2019.06.12.

Döntések a májusi testületi üléseken

Önkormányzat
Döntések a májusi testületi üléseken
2019.06.20.

Testületi ülés 2019.
június 27. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2019.
június 27. 15.00 óra
2019.07.12.

Döntések a júniusi testületi üléseken

Önkormányzat
Döntések a júniusi testületi üléseken
2019.07.26.

Rendkívüli testületi ülés
2019. július 30. (kedd) 8.00 óra

Önkormányzat
Rendkívüli testületi ülés
2019. július 30. (kedd) 8.00 óra
2019.08.09.

Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a júliusi rendkívüli testületi ülésen
2019.09.10.

Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések az augusztusi rendkívüli testületi ülésen
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár