Rendkívüli testületi ülések júliusban

2018.08.09.

Rendkívüli ülések / Ingatlaneladásokról is döntöttek

A képviselő-testület július 17-én és július 26-án is tartott rendkívüli ülést, amelyek során egyebek mellett ingatlaneladásokról döntöttek és több közbeszerzési eljárásban is győztest hirdettek.

A július 17-i ülésen döntés született a zarándok turizmus fejlesztésével kapcsolatban. Eszerint a város, mint a Mária Út Egyesület tagja, az egyesület javaslatára kezdeményezi a kormánynál, hogy a zarándok turizmus fejlesztésére külön programot valósítson meg.

Jóváhagyták a város településképi arculati kézikönyvét és elfogadták a város településképi rendeletét, valamint módosították a helyi építési szabályzatot. Minderre a törvényi előírások alapján volt szükség.

Együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Nemzeti Sportközpontokkal (NSK), a Nemzeti Szabadidős–Egészség Sportpark Program keretében a gimnázium mögötti területen kialakítandó sportpark beruházással kapcsolatban. Konkrétan a sportpark kialakítását az NSK végzi majd, de a szükséges egyéb munkák költségét a városnak kell állnia, ahogy a létesítmény fenntartását is.

Használaton kívüli önkormányzati ingatlanok értékesítéséről is döntést hozott a testület. Mint azt korábban megírtuk, erre azért van szükség, mert az uniós támogatású nagyberuházásokat – az időközben bekövetkezett nagyfokú építőipari fellendülés miatti munkaerő- és anyagárak erőteljes növekedése okán – a tervezettnél jóval drágábban lehet csak elvégezni. A pályázaton elnyert összegek így nem elegendőek a projektek megvalósítására, ezért kell új forrást bevonni.
Az önkormányzat balatonfenyvesi nyaralójának értékesítéséről már korábban megszületett a döntés. Most további tíz olyan ingatlan eladásáról döntöttek, amelyek közvetlenül értékesíthetőek, azaz eladásukhoz nincs szükség helyi jogszabályok módosítására. Az „azonnal” értékesíthető ingatlanok között építési telkek és lakások is vannak, de a legnagyobb értékű ingatlan a régi művelődési ház, ezt pályázat útján kell értékesíteni. (A pályázati felhívás keretes anyagunkban olvasható.)
Az értékbecslés alapján a 11 ingatlan forgalmi értéke együttesen valamivel több, mint 150 millió forint.

Két korábbi pályázattal kapcsolatos döntését is módosította a testület. Két TOP-projekt esetében a közbeszerzési eljárás eredményéről szóló határozatban adminisztrációs hiba miatt csak a nettó árak szerepeltek, a bruttó nem. Ezt most pótolták.

Két játszótér kialakításának megtervezésére szerződést kíván kötni az önkormányzat a „Tolnai kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése” című pályázat (CLLD) keretében. A tervezőt meghívásos eljárás során választják ki, az eljárást a gazdasági bizottság fogja lebonyolítani.

Ingatlanbérleti szerződést köt az önkormányzat és a polgármesteri hivatal a Nők a családban és a munkahelyen című pályázati kiírás megvalósítása érdekében. Ez alapján a tolnai Család- és KarrierPont (CSAKPONT) a Hősök tere 1/A alatti helyiségben kap helyet, a CSAKPONT működésének idejére, 2021. január közepéig.

Egy új kérelem érkezett szennyvízcsatorna közműfejlesztési díjának megállapítására, a Fém utcából. A testület a helyi jogszabálynak megfelelően 120 ezer forintban állapította meg a hozzájárulást.

A július 26-i ülésen döntöttek a Tolna-Fadd-Dombori kerékpárút-projekt kapcsán a marketingszerződés módosításáról. Erre a tevékenységre a pályázat költségvetésének 1-3 százaléka fordítható. Mivel a korábban megkötött szerződésben ez az összeg nem érte el az 1%-ot, ezért módosítottak: a korábbinál valamivel több reklámanyagot (összehajtható térképet) rendelnek, így a költség már eléri az 1%-ot, és el lehet számolni a pályázatban.

Az EFOP-1.5.2 kódszámú pályázat megvalósításához szükséges anyagokat a meghívásos eljárás során a legolcsóbb, bruttó 1,798 millió forintos árajánlatot adó kaposvári Mega-Papír 2004 Kft. szerezheti be. Erről is döntött a testület.

Döntések születtek az EFOP Humán szolgáltatások fejlesztési térségi szemléletben elnevezésű pályázathoz kapcsolódó közbeszerzési eljárások eredményéről is. Mind a négy részajánlati körben (nyári gyermekelhelyezés Tolnán, rendezvények szervezése, kiadványok elkészítése, térségi és közösségi buszszolgáltatás biztosítása) a tolnai Alimentál 91 Rendezvényszervező Kft. adta a legjobb ajánlatot, sorrendben nettó 5,055 millió, 8,388 millió, 5,155 millió, illetve 2,38 millió forint összegben, így ez a cég végezheti el a munkát.

A tolnai Duna-part rendezését, illetve a volt laktanyában játszóház kialakítását célzó pályázatokkal összefüggő ún. soft tevékenységek ellátására is meghívásos eljárást írtak ki. A legalacsonyabb árat ezek során is az Alimentál Kft. adta, egyaránt bruttó 3,81-3,81 millió forint összegben, így ezeket a szolgáltatásokat is ez a cég láthatja el.

 

Önkormányzat
2018.09.21.

Testületi ülés 2018.
szeptember 27. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2018.
szeptember 27. 15.00 óra
2018.10.09.

Döntések a szeptemberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések a szeptemberi testületi ülésen
2018.10.17.

Testületi ülés 2018.
október 25. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2018.
október 25. 15.00 óra
2018.11.14.

Döntések az októberi testületi ülésen

Önkormányzat
Döntések az októberi testületi ülésen
2018.11.30.

Testületi ülés 2018.
december 6. 15.00 óra

Önkormányzat
Testületi ülés 2018.
december 6. 15.00 óra
2018.12.07.

Új alpolgármestert választottak Tolnán

Önkormányzat
Új alpolgármestert választottak Tolnán
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár