Közmeghallgatás: A partról kérdeztek

2018.12.19.

A Duna-part volt a központi téma az idei tolnai közmeghallgatáson. A fórumon négyen jelentek meg a lakosság részéről, valamennyien a tolnai-holtág, illetve a Duna-part, az ottani nagyberuházás kapcsán mondták el véleményüket.

Az első hozzászóló örömét fejezte ki, hogy a területen többek között egy játszótér is épült, illetve felhívta a figyelmet a holtág vízpótlásának problémáira.

Ezután két Duna-parti lakos az első hozzászólóval szemben számos kritikát fogalmazott meg, főként a parton létesített játszótérrel, illetve a lakóházak közelében elhelyezett – az ott élőket erősen zavaró – csúszdákkal kapcsolatban. Elsősorban azt kifogásolták, hogy a város előzetesen nem kérte ki a lakosság véleményét a tervezett beruházásról. Pedig megítélésük szerint abban az esetben talán jobban, okosabban is el lehetett volna költeni a pályázaton elnyert több, mint negyedmilliárdos támogatást.

Kép

A negyedik hozzászóló, szintén dunai lakos, a játszótér kapcsán megnövekedett forgalom miatt kialakult áldatlan parkolási helyzetre panaszkodott.

Appelshoffer Ágnes polgármester a hozzászólásokra reagálva leszögezte: a Duna-part a város valamennyi lakójáé, nem csak az ott lakóké. A beruházással a cél az volt, hogy minél szebb legyen a terület, minél többen örömüket leljék az új, rendezett környezetben. Ami tény, hogy már akkor is a korábbinál sokkal többen látogatták a partot, amikor még el sem készült teljesen a játszótér. Igaz, vannak olyanok is, akiknek nem tetszik az új környezet.

A polgármester egyetértett abban, hogy a lakosságot nem sikerült időben tájékoztatni a beruházással kapcsolatban, amiért elnézést is kért. Hozzátette: a projekttel kapcsolatban nagyon rövid idő alatt kellett a döntéseket meghozni. Megígérte, hogy a pályázatban rögzített fenntartási időszak lejárta után megvizsgálják a csúszdák áttelepítésének lehetőségét.

A városvezető a holtág vízpótlása kapcsán elmondta: tisztában vannak a problémával, és több lépést is tettek már annak megoldására. A Duna-közeli utcák parkolási problémáinak enyhítésére is intézkedést ígért.

Közélet
2019.01.29.

Mobil kemencével gyarapodott a MAG-Ház

Közélet
Mobil kemencével gyarapodott a MAG-Ház
2019.02.02.

Két jelölt indul az időközi képviselő választáson

Közélet
Két jelölt indul az időközi képviselő választáson
2019.02.02.

Elhunyt Mözsi-Szabó István

Közélet
Elhunyt Mözsi-Szabó István
2019.02.07.

ESZA pályázati felhívás

Közélet
ESZA pályázati felhívás
2019.02.11.

Ha elképzelted, már el is kezdted

Közélet
Ha elképzelted, már el is kezdted
2019.02.13.

A 6-os úti megállóból induló járatok

Közélet
A 6-os úti megállóból induló járatok
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár