Közmeghallgatás: A partról kérdeztek

2018.12.19.

A Duna-part volt a központi téma az idei tolnai közmeghallgatáson. A fórumon négyen jelentek meg a lakosság részéről, valamennyien a tolnai-holtág, illetve a Duna-part, az ottani nagyberuházás kapcsán mondták el véleményüket.

Az első hozzászóló örömét fejezte ki, hogy a területen többek között egy játszótér is épült, illetve felhívta a figyelmet a holtág vízpótlásának problémáira.

Ezután két Duna-parti lakos az első hozzászólóval szemben számos kritikát fogalmazott meg, főként a parton létesített játszótérrel, illetve a lakóházak közelében elhelyezett – az ott élőket erősen zavaró – csúszdákkal kapcsolatban. Elsősorban azt kifogásolták, hogy a város előzetesen nem kérte ki a lakosság véleményét a tervezett beruházásról. Pedig megítélésük szerint abban az esetben talán jobban, okosabban is el lehetett volna költeni a pályázaton elnyert több, mint negyedmilliárdos támogatást.

Kép

A negyedik hozzászóló, szintén dunai lakos, a játszótér kapcsán megnövekedett forgalom miatt kialakult áldatlan parkolási helyzetre panaszkodott.

Appelshoffer Ágnes polgármester a hozzászólásokra reagálva leszögezte: a Duna-part a város valamennyi lakójáé, nem csak az ott lakóké. A beruházással a cél az volt, hogy minél szebb legyen a terület, minél többen örömüket leljék az új, rendezett környezetben. Ami tény, hogy már akkor is a korábbinál sokkal többen látogatták a partot, amikor még el sem készült teljesen a játszótér. Igaz, vannak olyanok is, akiknek nem tetszik az új környezet.

A polgármester egyetértett abban, hogy a lakosságot nem sikerült időben tájékoztatni a beruházással kapcsolatban, amiért elnézést is kért. Hozzátette: a projekttel kapcsolatban nagyon rövid idő alatt kellett a döntéseket meghozni. Megígérte, hogy a pályázatban rögzített fenntartási időszak lejárta után megvizsgálják a csúszdák áttelepítésének lehetőségét.

A városvezető a holtág vízpótlása kapcsán elmondta: tisztában vannak a problémával, és több lépést is tettek már annak megoldására. A Duna-közeli utcák parkolási problémáinak enyhítésére is intézkedést ígért.

Közélet
2018.09.15.

Hazatért a zászló

Közélet
Hazatért a zászló
2018.09.18.

Jelentős anyagi forrás a tolnai civilek számára

Közélet
Jelentős anyagi forrás a tolnai civilek számára
2018.09.21.

A jubileum egyben a búcsú is volt

Közélet
A jubileum egyben a búcsú is volt
2018.09.26.

Nem mindegy, ki neveli a gyereket

Közélet
Nem mindegy, ki neveli a gyereket
2018.09.28.

Kétmillió forint az értékek védelmére

Közélet
Kétmillió forint az értékek védelmére
2018.09.29.

További nem használt ingatlanokat adnának el

Közélet
További nem használt ingatlanokat adnának el
Akadálymentesített változat
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár