Nagyot fordult velük a világ

2016.08.24.

Ukrán vonalról is erősített a Tolna-Mözs női csapata

Női futsal | Ukrán edzővel és válogatottakkal, valamint további új játékosokkal erősítette meg keretét az NB I-ben szereplő Tolna-Mözsi FSE. Kezdésként rögtön megnyerték a hazai rendezésű Thelena Kupát.

Kép

Az újjáalakult Tolna-Mözs a győztesnek járó trófeával. Pár hét alatt nagyot fordult velük a világ, most már bizakodva néznek a jövőbe (Tolna-Mözs Facebook)

Korán sem mondható unalmasnak a tolna-mözsi futsalcsapat holt idénye. Az élvonalban tavaly csak az ötödik helyen záró együttes közel volt ahhoz, hogy húsz esztendő után nemhogy az NB I-be, de még alacsonyabb osztályban se tudjon elindulni. Simon Ferenc, a klub elnöke - akkor még ügyvezetőként - elég borúlátóan nyilatkozott, mondván, a sok távozóval bizonytalanná vált a klub jövője. Aztán idővel egyre több kérdőjel egyenesedett ki, új elnökség alakult, a tolnaiak beadták a nevezésüket a bajnokságba, de az erősítésekre még várni kellett.

Úgy tűnik, ezt a problémát is kipipálhatják a listáról, ugyanis három ukrán válogatottal és edzővel, valamint további hat játékossal erősödött meg a tolnai keret. „Az ukrán Belichanka 2008 óta rendszeres résztvevője a Thelena Kupának, így az évek során szoros kapcsolat alakult ki a két együttes között" - mondta lapunknak Simon Ferenc. - Idén is meghívtuk őket, azonban Volodymyr Kolok vezetőedző, aki a női válogatott szövetségi edzője is volt, válaszából kiderült, hasonló gondokkal küzdenek, mint mi. Többen eligazoltak tőlük, és nem mellesleg egy ilyen túra is nagy költségekkel jár. Félig-meddig tréfából megjegyeztük, mi lenne, ha közös csapatot indítanánk a bajnokságban. Több levélváltás három játékossal, Anna Shulhával, Maria Polischukkal és Anna Sidorenkóval érkezett, s végül hosszú távú megállapodást közöttünk - mesélte az elnök.

A teljes cikk a teol.hu portálon olvasható.

2016. augusztus 24. Berg Sándor (sandor.berg@mediaworks.hu)

Sport
2017.01.24.

Tolnán véget ért a Szekszárd menetelése

Sport
Tolnán véget ért a Szekszárd menetelése
2017.02.25.

Terepsport, supermaraton és a család

Sport
Terepsport, supermaraton és a család
2017.02.26.

Nem változott a sporttámogatás

Sport
Nem változott a sporttámogatás
2017.02.28.

Hat játékossal raboltak pontot

Sport
Hat játékossal raboltak pontot
2017.03.11.

Bringautakban nem áll jól Tolna megye

Sport
Bringautakban nem áll jól Tolna megye
2017.03.12.

Ippon Shobu Országos Bajnoki címek Sárvárról

Sport
Ippon Shobu Országos Bajnoki címek Sárvárról
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár