Nagyot fordult velük a világ

2016.08.24.

Ukrán vonalról is erősített a Tolna-Mözs női csapata

Női futsal | Ukrán edzővel és válogatottakkal, valamint további új játékosokkal erősítette meg keretét az NB I-ben szereplő Tolna-Mözsi FSE. Kezdésként rögtön megnyerték a hazai rendezésű Thelena Kupát.

Kép

Az újjáalakult Tolna-Mözs a győztesnek járó trófeával. Pár hét alatt nagyot fordult velük a világ, most már bizakodva néznek a jövőbe (Tolna-Mözs Facebook)

Korán sem mondható unalmasnak a tolna-mözsi futsalcsapat holt idénye. Az élvonalban tavaly csak az ötödik helyen záró együttes közel volt ahhoz, hogy húsz esztendő után nemhogy az NB I-be, de még alacsonyabb osztályban se tudjon elindulni. Simon Ferenc, a klub elnöke - akkor még ügyvezetőként - elég borúlátóan nyilatkozott, mondván, a sok távozóval bizonytalanná vált a klub jövője. Aztán idővel egyre több kérdőjel egyenesedett ki, új elnökség alakult, a tolnaiak beadták a nevezésüket a bajnokságba, de az erősítésekre még várni kellett.

Úgy tűnik, ezt a problémát is kipipálhatják a listáról, ugyanis három ukrán válogatottal és edzővel, valamint további hat játékossal erősödött meg a tolnai keret. „Az ukrán Belichanka 2008 óta rendszeres résztvevője a Thelena Kupának, így az évek során szoros kapcsolat alakult ki a két együttes között" - mondta lapunknak Simon Ferenc. - Idén is meghívtuk őket, azonban Volodymyr Kolok vezetőedző, aki a női válogatott szövetségi edzője is volt, válaszából kiderült, hasonló gondokkal küzdenek, mint mi. Többen eligazoltak tőlük, és nem mellesleg egy ilyen túra is nagy költségekkel jár. Félig-meddig tréfából megjegyeztük, mi lenne, ha közös csapatot indítanánk a bajnokságban. Több levélváltás három játékossal, Anna Shulhával, Maria Polischukkal és Anna Sidorenkóval érkezett, s végül hosszú távú megállapodást közöttünk - mesélte az elnök.

A teljes cikk a teol.hu portálon olvasható.

2016. augusztus 24. Berg Sándor (sandor.berg@mediaworks.hu)

Sport
2017.05.31.

Szezonzáró Magyar Bajnoki ezüstérmek

Sport
Szezonzáró Magyar Bajnoki ezüstérmek
2017.06.04.

Tolna VFC 2016/2017
(röviden + tabella)

Sport
Tolna VFC 2016/2017
(röviden + tabella)
2017.07.03.

Maraton EB / Ponte de Lima

Sport
Maraton EB / Ponte de Lima
2017.07.15.

Megyei focibajnokság és kupa

Sport
Megyei focibajnokság és kupa
2017.07.17.

Generációk csatáztak a tolnai futballpályán

Sport
Generációk csatáztak a tolnai futballpályán
2017.08.01.

Megyei élvonal őszi menetrendje

Sport
Megyei élvonal őszi menetrendje
HírekÖnkormányzatiKözéletiKulturálisSportKépgalériaEseménynaptár